"Intre copertile acestei carti se gasesc cele mai multe Borsuri si ciorbe din toata istoria scrisa a gastronomiei romanesti.
Acest tezaur fierbinte va sta la dispozitie si astazi: trebuie doar sa fierbeti borsul sau ciorba si sa suflati in lingura inainte de a descoperi unicitatea noastra." - Paideia.
Si e, oricum, o mancare sanatoasa, naturala si plina de savoare.
Cand stima noastra de sine va mai creste, vom descoperi ca taranul roman (creatorul acestor mancaruri) are aceeasi statura cu „taranii" chinezi, francezi sau italieni.
Acest tezaur gastronomic al romanilor e unic in lume: nu-I pot egala nici macar cei care ni l-au adus intre hotarele Romaniei, fie acum mai bine de o mie de ani (slavii), fie acum vreo cinci sute (turcii).
Stau marturie cateva Borsuri si ciorbe de la stana a caror vechime poate fi estimata, cu putina imaginatie, ca avand mai bine de o mie de ani.
E vorba de o vechime mult mai mare.
Dar valoarea acestei lucrari nu sta doar in acest centenar pe care-I vom si sarbatori in 2018.
Autorul a adunat borsurile si ciorbele din ultima suta de ani, dar a inclus si cateva mai noi, originale, create in ani \'70 de bucatari cunoscuti. "Intre copertile acestei carti se gasesc cele mai multe Borsuri si ciorbe din toata istoria scrisa a gastronomiei romanesti