Tofu este un aliment foarte versatil, obtinut din soia in urma unui proces asemanator cu fabricarea branzei din lapte animal.
De asemenea, proteinele din soia impreuna cu fibrele solubile ajuta la reglarea nivelului glucozei si la filtrarea rinichilor, ceea ce ajuta la controlul valorilor glicemiei si la prevenirea afectiunilor renale..
Tofu este foarte bogat in proteine si calciu, grupul de vitamine B, fibre alimentare, isoflavone, nu contine grasimi saturate, zero colesterol si este foarte usor de digerat.
Proteinele din soia asigura antioxidanti, reduc ingreunarea arterelor, imbunatatesc tensiunea arteriala si asigura sanatatea vaselor de sange, in acest fel, corpul este protejat de actiunea radicalilor liberi, sistemul imunitar al organismului este intarit, iar riscul de ateroscleroza, hipertensiune sau boala cardiaca este diminuat.
Tofu este un aliment foarte versatil, obtinut din soia in urma unui proces asemanator cu fabricarea branzei din lapte animal