TOFU Silken Clearspring – cas japonez de soia ferm si fin, bogat in proteine vegetale, cu un continut redus de grasimi si fara colesterol. Obtinut din doar trei ingrediente, boabe de soia ecologice, apa de izvor din Muntele Fuji si Nigari (coagulant natural bogat in minerale, extras din apa marina), este o alternativa ideala pentru deserturile din carne si lactate (vezi reteta). Prin comparatie cu alte produse similare de pe piata, este mai nutritiv si, desi dens si ferm, are o structura mai matasoasa, moale.
Tara de provenienta: Anglia..
Valori nutritionale UM /100 g Energie kJ 268 kcal 64 Lipide g 3 acizi grasi saturati g 0,6 acizi grasi mononesaturati g 1,5 acizi grasi polinesaturati g 0,8 Carbohidrati g 1,9 zaharuri g 1,3 Fibre g 1,1 Proteine g 6,8 Sare g 0,0125 Tara de origine: Japonia.
Alergeni: contine soia. *cultivat ecologic.
Ingrediente: apa, boabe de soia* (26%), agent de coagulare - nigari (clorura de magneziu).
Apa pura de izvor din Muntele Fuji.
Are la baza clorura de magneziu datorita careia TOFU este o sursa buna de magneziu si contine din abundenta peste 100 de alte saruri minerale benefice, cum ar fi clorura de potasiu si sulfatul de magneziu. Pentru comparatie, putem mentiona coagulantii mai ieftini folositi in alte produse de pe piata: GDL (Glucono-deltalactona), sulfat de calciu, clorura de calciu.
Nigari, un coagulant natural bogat in elemente minerale obtinut din apa de mare prin distilare si indepartarea sarii.
Culturile ecologice de soia sunt foarte benefice pentru sol, radacinile plantei fixand azotul in sol in timp ce majoritatea celorlalte plante il extrag.
Conform legii, aceasta presupune ca soia trebuie cultivata in mod durabil (sustenabil), fara a utiliza ingrasaminte artificiale, ierbicide si pesticide si nu poate fi modificata genetic, iar certificarea ecologica asigura faptul ca de-a lungul procesului de productie nu se folosesc substante auxiliare folosite des ca antispumanti, inalbitori, conservanti etc...
Produs cu doar trei ingrediente: Boabe de soia de calitate superioara, premium, cultivate special pentru compania Clearspring.
Au fost necesari mai multi ani pentru pregatirea acestui produs conform principiilor enuntate anterior.
Compania Clearspring s-a orientat intotdeauna spre asimilarea constanta de noi alimente ecologice innoitoare, ce combina traditia cu comfortul si productia economica cu sustenabilitatea ecologica, la standardele unei calitati fara compromisuri.
Se poate utiliza foarte usor si este la fel de gustos ca TOFU proaspat preparat. Se poate servi ca atare direct din cutie, dupa indepartarea apei din pachet, ca alternativa pentru carne, produse lactate sau oua (vezi reteta) sau ca ingredient in foarte multe preparate culinare (salate (vezi reteta), supe (vezi reteta), pireuri, paste (vezi reteta), mancaruri de legume, prajituri etc.).
TOFU Silken Clearspring – cas japonez de soia ferm si fin, bogat in proteine vegetale, cu un continut redus de grasimi si fara colesterol. Obtinut din doar trei ingrediente, boabe de soia ecologice, apa de izvor din Muntele Fuji si Nigari (coagulant natural bogat in minerale, extras din apa marina), este o alternativa ideala pentru deserturile din carne si lactate (vezi reteta). Prin comparatie cu alte produse similare de pe piata, este mai nutritiv si, desi dens si ferm, are o structura mai matasoasa, moale