Originar din sud-estul Asiei, este inrudit cu ghimbirul, insa are o aroma bine definita.
Amestecat cu miere, turmericul are efecte de eliminare a toxinelor din corp si diminueaza retentia de apa.
Tara de origine: India.
Se adauga la prepararea orezului, a sosurilor, a dressing-ului pentru salate si la prepararea unor prajituri.
Conform unui studiu efectuat de Universitatea Bucuresti, curcumina poate fi folosita ca adjuvant in terapia anti-tumorala.
Datorita cantitatii mari de antioxidanti, este un excelent imunostimulator si imunomodulator.
Mod de consumare: Avand o aroma puternica, se recomanda folosirea in cantitati mici.
Curcuma este un vechi condiment indian, fiind folosita de peste 2500 de ani.100% naturalFARA aditivi sau conservantiCurcumina - puternic antioxidant, vitamina B6, minerale: potasiu, fier.
Este bun ca adjuvant in tratarea diabetului de tip II, deoarece ajuta la reducerea nivelului de insulina.
Originar din sud-estul Asiei, este inrudit cu ghimbirul, insa are o aroma bine definita