Prezentare ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: 60 comprimate Producator ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: Dacia Plant Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; anghinare (Cynara scolymus) - extract hidroalcoolic cu 2,5% cinarină (pe suport de maltodextrină) din frunze (250 mg); leurdă (Allium ursinum) – extract hidroalcoolic 6:1 din frunze (200 mg); ridiche-neagră (Raphanus sativus niger) – extract hidroalcoolic 6:1 din rădăcini (50 mg); dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două..
Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). Administrare ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: Adulţi: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. Precautii ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: La persoanele cu litiază biliară sau urinară poate să apară riscul de migrare a calculilor pe căile biliare sau urinare. Se administrează cu prudenţă la persoanele aflate în tratament cu medicamente anticoagulante (la acestea se recomandă determinarea INR-ului după prima săptămână de administrare). Contraindicatii ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: Obstrucţie biliară, sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre componentele produsului. Contribuie la: - menţinerea în limite normale a ţesutului adipos;- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge;- împiedicarea depunerilor de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge;- funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar, prin: - protejarea celulelor hepatice; - stimularea producerii şi eliminării de bilă; - detoxifierea ficatului; - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Hippocrate şi Dioscoride, unii dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii recomandau ridichiile pentru stimularea apetitului, calmarea tusei şi favorizarea digestiei, în Evul Mediu acestea fiind utilizate ca antidot pentru unele otrăvuri.
Marele istoric Herodot menţionează că, ridichiile erau adăugate în hrana sclavilor care construiau piramidele, acestea fiind, de asemenea, foarte apreciate în Grecia şi Roma antică.
Dioscoride, unul dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii o considera ca fiind una dintre cele mai valoroase detoxifiante de primăvară şi o recomanda pentru purificarea şi fluidifierea sângelui.
Ridichea face parte din familia Brassicaceae, fiind o plantă cunoscută şi utilizată încă din antichitate.
Planta se mai numeşte şi usturoiul-ursului deoarece, când ies din hibernare, urşii se hrănesc cu această plantă. În trecut anghinarea se utiliza datorită proprietăţilor coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, detoxifiante hepatice, hipocolesterolemiante şi hipolipemiante. Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o plantă cu frunze ovat-lanceolate şi miros de usturoi. În secolul al XVI-lea, în Europa era considerată o ,,legumă nobilă, fiind consumată numai de către membrii casei regale şi de oamenii foarte bogaţi.
Grecii şi romanii utilizau planta pentru menţinerea sănătăţii ficatului şi vezicii biliare.
Originară din Etiopia, anghinarea a fost adusă în Europa de Sud, traversând Egiptul Antic, unde a fost consemnată în desenele vechilor civilizaţii.
Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind una dintre cele mai vechi plante cunoscute în istoria umanităţii. ANGHINARE-LEURDĂ-RIDICHE NEAGRĂ este un produs natural recomandat pentru menţinerea în limite normale atât a ţesutului adipos, cât şi a colesterolului şi grăsimilor în sânge.
Prezentare ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: 60 comprimate Producator ANGHINARE, LEURDA,RIDICHE NEAGRA: Dacia Plant Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; anghinare (Cynara scolymus) - extract hidroalcoolic cu 2,5% cinarină (pe suport de maltodextrină) din frunze (250 mg); leurdă (Allium ursinum) – extract hidroalcoolic 6:1 din frunze (200 mg); ridiche-neagră (Raphanus sativus niger) – extract hidroalcoolic 6:1 din rădăcini (50 mg); dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu