Județul Sibiu include câteva localități rurale, în care se mai păstrează o biserică veche de lemn.
Toate aceste lăcașuri de înc hinare atestă o tradiție arhitectonică și decorativă, care s-a manifestat viguros, până la sfârșitul secolului al XIXlea, în întreg spațiul românesc, intra și extracarpatic..
Am mai adăugat Gherdealul, unde biserica ortodoxă de zid, are doar bolta naosului construită din lemn, și localitatea Jina, unde se păstrează un osuar din lemn, care chiar dacă nu are statut de lăcaș de închinare, servește unor trebuințe religioase ale localnicilor și, de asemenea, Săliștea Sibiului, în apropierea căreia se găsea odinioară biserica schitu lui Foltea, a cărui construcție de lemn a dispărut, fiind înlocuită, la începutul secolului trecut, cu o biserică zidită, păstrânduse totuși câteva urme, printre care și o fotografie de epocă, ce ne-a permis să facem anumite aprecieri, cu privire la tipologia arhitecturală a acesteia.
Redându-le în ordine alfabetică, satele, cu astfel de monumente, sunt: Apoldul de Jos, Broșteni, Ilimbav, Netuș, Poiana Sibiului, Presaca, Sadu, Săsăuș și Sângătin.
Cele mai multe dintre aceste edificii au fost înscrise în categoria monumentelor istorice, iar restul așteptă să fie clasate într-un viitor, sperăm cât mai apropiat.
Județul Sibiu include câteva localități rurale, în care se mai păstrează o biserică veche de lemn