Note soiSarba e un soi semi-aromat romanesc omologat in 1972 la statiunea de cercetare viticola Odobesti, obtinut prin hibridarea libera a soiului TAMAIOASA ROMANEASCA.
Gust proaspat, complex si bine echilibrat in care predomina notele de piersici, miere si citrice, urmat de un postgust lung cu usoare note minerale.
Recomandari GastronomiceAperitive pe baza de fructe de mare, curcan rotisat, paste cu sosuri cremoase tip Carbonara, salate de fructe.
DOC Panciu, regiunea viticola Dealurile Moldovei
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C;maturat minim 4 luni „sur lie”..
La moment se cultiva doar in zona sudica a Moldovei.
Note degustareUn vin de culoare galben pai, demisec, cu arome de piersic, citrice, trandafir alb, flori de tei si note fine de busuioc pe fundal.
Note soiSarba e un soi semi-aromat romanesc omologat in 1972 la statiunea de cercetare viticola Odobesti, obtinut prin hibridarea libera a soiului TAMAIOASA ROMANEASCA