Sarkara, reprezentat prin Zeita Kamatchi – Zeita Mama, este zaharul pentru intreaga familie.
Dieta speciala: Kosher, Halal..
Tara de origine: Agricultura Non-UE.
Lasati-l peste noapte si isi va reveni la umiditatea sa initiala.
Asezati zaharul intr-un vas si acoperiti-l cu o panza umeda.
In anumite conditii, acest Zahar natural are tendinta de a se intari, acest lucru nefiind un semn de deteriorare.
Culoarea inchisa si aroma specifica sunt date de melasa din trestia de zahar. “Sarkara” este, astfel, prima denumire cunoscuta a zaharului, si care a dat numele actual al produsului in toate limbile indo-europene.
Apoi, cu 2000 de ani i.
Hr., indienii extrag din trestie un sirop care, prin racire, formeaza cristale dulci, denumite in sanscrita “sarkara”, adica “boabe” sau „nisip”.
Povestea Sarkara incepe in vremuri imemoriale in Polinezia, locul in care omul a folosit pentru prima oara trestia de zahar.
Cristalele de Zahar Sarkara sunt fine ca matasea, evocand fosnetul sariului indian.
Sarkara are o culoare cald maronie si o dulceata naturala, ce ofera savoare oricarui preparat, si un miros specific, cu iz de fum.
Zeita Mama isi exprima iubirea pentru familie si cei apropiati gatind cu Sarkara pentru incantarea celor cinci simturi.
Sarkara, reprezentat prin Zeita Kamatchi – Zeita Mama, este zaharul pentru intreaga familie