Zaharometrul de Precizie Brix Balling Fabricat in Franta - este un tip special de hidrodensimetru utilizat pentru măsurarea cantitatii de zahăr (zaharozei) in conținutul unei soluții (sucuri de fructe, must, vin).
Temperatura de etalonare: 20 °C.
Ambalat in toc din plastic glisant, rezistent.
Lungime Zaharometru: 29 cm.
Nu contine Termometru.
Interval masurare: 0-10 ° Bx.
De asemenea, permite urmărirea sfârșitului fermentației, când gradul Brix se stabilizează la minim.
Se introduce zaharometrul usor pana cand pluteste liber. 80 %).
Se umple recipientul cu must (aprox.
Recipientul trebuie sa fie transparent.
Pentru verificarea concentratiei de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda/cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului. În acest scop, tija zaharometrului este gradată după scara Brix/Balling, în care 1 grad Brix (ºBx) corespunde unei concentratii de 1 g de zaharoză la 100 g de solutie (1 % în masă).
Zaharometrul de Precizie Brix Balling Fabricat in Franta - este un tip special de hidrodensimetru utilizat pentru măsurarea cantitatii de zahăr (zaharozei) in conținutul unei soluții (sucuri de fructe, must, vin)