Danièle Gerkens, jurnalista franceza la revista Elle, a renuntat la zahar timp de un an.
O carte bogat documentata: studii stiintifice, interviuri cu psihologi si cu cei mai buni medici specialisti din Franta, cursuri de nutritie, decriptarea marketingului industriei agroalimentare, informatii soc despre vasalitatea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, totul presarat cu trairile autoarei si cu sfaturi practice care ne arata ca si noi ne putem vindeca la fel de usor.
Luna de luna, cartea descrie reactiile sale la regimul fara zahar, de la dificultatile inceputului pana la beneficiile care se resimt rapid: • dupa 3 saptamani: diminuarea oboselii si cresterea energiei; • dupa 5-6 saptamani: un ten mai luminos, o piele mai sanatoasa, riduri estompate si o digestie mult mai buna; • dupa 3-4 luni: pierdere in greutate fara niciun efort, cu precadere in zona abdominala, unde depozitele de grasime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular; • dupa 6 luni: disparitia aproape totala a afectiunilor inflamatorii acutizate – sinuzita sau alergie la polen.
Nu sunt lasati deoparte nici inlocuitorii chimici, cu precadere aspartamul.
Reactiile virulente ale reprezentantilor industriei agroalimentare au determinat-o sa studieze indeaproape problema consumului de zahar, a consecintelor absorbtiei sale de catre organismul uman si a dependentei pe care o creeaza, a folosirii lui in toate produsele alimentare industriale, a dezinformarii masive a publicului si a manipularii studiilor de catre lobby-urile din bransa.
Fara niciun tratament! Totul a inceput atunci cand autoarea a publicat un articol in editia franceza a revistei Elle despre pericolele consumului de zahar, articol bazat pe descoperirile cercetatorilor de la Universitatea din Bordeaux, care demonstrasera ca Zaharul creeaza o dependenta de doua ori mai puternica decat cocaina.
Consecinta a fost ca a scapat de alergii, sinuzita, riduri, balonare, celulita si sase kilograme.
Danièle Gerkens, jurnalista franceza la revista Elle, a renuntat la zahar timp de un an