In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului.
Acest Zdrobitor este indispensabil oricarei gospodarii.
Beneficii client:- nu afecteaza gustul mustului (vinului)- greutate mica- usor de manevratAvantaje produs:- confectionat din tabla vopsita antirugina- role de antrenare si zdrobire din material compozit cu o dantura speciala, astfel incat sa se asigure un pasaj de zdrobire sigur si continuu, progresiv; efortul depus fiind minimCaracteristici generale:Actionare: manualaProductie: 300 kg/oraMaterial: tamburi din poliamida tratata pentru uz alimentarMod de utilizare:Zdrobitorul de struguri se amplaseaza deasupra butoiului unde se vor colecta strugurii zdrobiti si se invarte manivela.
Inainte de utilizare se va spala bine zdrobitorul cu jet de apa.
Zdrobitorul se va amplasa deasupra unui vas cu capacitate de minim 50 L (butoi, putina) in care sa se colecteze strugurii zdrobitiAlimentarea cuvei zdrobitorului va fi facuta fara frunze sau parti lemnoase – altele decat ciorchinii strugurilor.
IntretinereSuportul si manivela vor fi protejate anticoroziv prin vopsire cu pulbere in camp electrostatic..
Operatia tehnologica initiala din cadrul prelucrarii primare a strugurilor este zdrobirea bobitelor si separarea ciorchinilor (desciorchinarea).
Aceasta operatie ce poarta numele de zdrobire, trebuie sa satisfaca anumite conditii de care depinde calitatea mustului obtinut.
In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului