In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului.
Acest Zdrobitor este indispensabil oricarei gospodarii.
Specificatii tehnice:Actionare manualaMaterial tamburi din poliamida tratata pentru uz alimentarCapacitate cuva: 20 litri  
Distanta cilindrii (mm): 2-8  
Dimensiune (cm): 60 x 43 x 36.3  
Capacitate de maruntire: 300 kg/hStandard CEGreutate: 15 kgCuloare: Verde.
Mod de utilizare:Zdrobitorul de struguri se amplaseaza deasupra butoiului unde se vor colecta strugurii zdrobiti si se invarte manivelaInainte de utilizare se va spala bine zdrobitorul cu jet de apaZdrobitorul se va amplasa deasupra unui vas cu capacitate de minim 50L (butoi, putina) in care sa se colecteze strugurii zdrobitiAlimentarea cuvei zdrobitorului va fi facuta fara frunze sau parti lemnoase – altele decat ciorchinii strugurilorIntretinereSuportul si manivela vor fi protejate anticoroziv prin vopsire cu pulbere in camp electrostatic..
Operatia tehnologica initiala din cadrul prelucrarii primare a strugurilor este zdrobirea bobitelor si separarea ciorchinilor (desciorchinarea).
Aceasta operatie ce poarta numele de zdrobire, trebuie sa satisfaca anumite conditii de care depinde calitatea mustului obtinut.
In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului