In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului.
Specificatii tehnice: •Actionare manuala..
Avantaje zdrobitorul de struguri •confectionat din tabla vopsita antirugina; •role de antrenare si zdrobire din material compozit cu o dantura speciala, astfel incat sa se asigure un pasaj de zdrobire sigur si continuu, progresiv; efortul depus fiind minim.
Beneficii client: •nu afecteaza gustul mustului (vinului); •greutate mica; •usor de manevrat.
Intretinere: •Suportul si manivela vor fi protejate anticoroziv prin vopsire cu pulbere in camp electrostatic. •Alimentarea cuvei zdrobitorului va fi facuta fara frunze sau parti lemnoase – altele decat ciorchinii strugurilor. •Zdrobitorul se va amplasa deasupra unui vas cu capacitate de minim 50L (butoi, putina) in care sa se colecteze strugurii zdrobiti. •Inainte de utilizare se va spala bine zdrobitorul cu jet de apa.
Mod de utilizare: •Zdrobitorul de struguri se amplaseaza deasupra butoiului unde se vor colecta strugurii zdrobiti si se invarte manivela.
Acest Zdrobitor este indispensabil oricarei gospodarii.
Operatia tehnologica initiala din cadrul prelucrarii primare a strugurilor este zdrobirea bobitelor si separarea ciorchinilor (desciorchinarea).
Aceasta operatie ce poarta numele de zdrobire, trebuie sa satisfaca anumite conditii de care depinde calitatea mustului obtinut.
In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului