Zerul este un subprodus normal, rezultat in urma fabricarii branzeturilor.
De asemenea, zerul contine leucina, care promoveaza pierderea de grasime..
Ea contine un nivel mare de cisteina, un aminoacid special care ajuta la cresterea nivelului de glutation, care ajuta sistemul imunitar prin combaterea bacteriilor si virusurilor.
Prin comparatie cu proteina din soia, zerul pare mai eficient pentru scaderea în greutate.
Pudrele din proteina de zer contribuie in acelasi timp la senzatia de satietate, prin urmare se vor consuma mai putine calorii si se va accelera procesul de scadere in greutate.
Potrivit unui raport publicat in JSSM (Jurnalul de Sport Stiinta si Medicina), proteina din zer are si proprietati antioxidante care pot ajuta sistemul imunitar.
Din acest motiv, este foarte populara printre sportive si culturisti si poate impiedica starea de cataplexie in cazul persoanelor care sufera de anumite boli ca SIDA sau cancer.
In afara de efectul asupra muschilor, proteina din zer inhiba proliferarea celulelor canceroase, apara impotriva radicalilor liberi si creste functia imuna.
Dupa ce s-a filtrat si purificat proteina produsa de zer, lichidul este transformat intr-o Pudra bogata in proteina de calitate si lipsita de grasime si de lactoza (zaharul din lapte).
Acest supliment ajuta la construirea masei musculare prin cresterea productiei de proteina musculara a organismului.
O portie de 20-25 de grame de proteina din zer contine aproape toti aminoacizii esentiali necesari zilnic.
Acesta este lichidul care se scurge cand elementele solide din lapte se coaguleaza si sunt presate in forma solida.
Zerul este un subprodus normal, rezultat in urma fabricarii branzeturilor