Arpacasul este obtinut prin atenta selectionare a boabelor de grau si decorticarea partiala a acestora.
Este interzisa din aceasta fiertura chiar si mierea de albine! Boabele de Arpacas pot fi mancate ca orice fructa din ceaiurile traditionale (coacaze, afine etc)..
Cura consta in consumarea zilnica - dimineata si la pranz - a 2 cesti cu ceai rece, fara sa se indulceasca.
Adaugam 750 g apa plata si amestecam cu o ligura de lemn.
Cand bobul a inflorit, adica a fiert foarte bine, scurgem restul de apa.
Boabele se pun la fiert intr-un litru de apa.
Cum preparam ceaiul de arpacas? Se iau 300 g de Arpacas si se spala bine.
Specialistii sustin ca decoctul de Arpacas are proprietati tonice, combate constipatia, avitaminoza, este cicatrizant si curata tegumentul de reactii alergice, cauzate de urticarie sau diverse arsuri.
In functie de marimea si profunzimea acestora, o cura poate dura intre o luna si trei.
Evident, cateva cesti de ceai nu fac minuni.
O cura buna cu ceai de Arpacas atenueaza vizibil petele inestetice generate de varsta, eczemele dobandite in diverse imprejurari, dar si negii sau alunitele.
Datorita proprietatilor sale la nivelul pielii, acesta mai este cunoscut si sub denumirea de `nufarul pielii`.
Ceaiul de Arpacas curata pielea de pete de negi si alunite.
Putini stiu insa ca, bobul de Arpacas poate fi preparat si sub forma de ceai pentru a trata unele afectiuni de piele.
Cerealele sunt folosite in diete si boli cronice interne.
Arpacasul este obtinut prin atenta selectionare a boabelor de grau si decorticarea partiala a acestora