Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice&bull
Botanistul euforic este bestseller New York Times. &bdquo
Fascinatia lui Stewart pentru subiectul ales este contagioasa.” &mdash
San Francisco Chronicle &bdquo
Stewart combina curiozitatea intelectuala a unui cercetator cu observatiile patrunzatoare ale unui gradinar adevarat.” &mdash
The Providence (RI) Journal &bdquo
Amy Stewart intelege ca o carte buna poate fi despre un subiect la fel de comun precum pamantul de sub picioarele noastre.” &mdash
The Dallas Morning News.
Vi s-a facut sete? In Botanistul euforic, Amy Stewart exploreaza varietatea ametitoare de plante, flori, copaci, fructe si ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pura disperare – pentru a le transforma in alcool.
Dintre toate plantele care sunt fermentate si distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare si una dateaza de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contributie culturala unica la traditiile si istoria noastra globala cand vine vorba despre bauturi.
Aceasta combinatie fascinanta dintre biologie, chimie, istorie, etimologie si mixologie – care contine peste 50 de retete de bauturi si sugestii de cultivare pentru gradinari – va va face sa fiti cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
Scotch-ul s-a nascut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia‑de‑zahar, iar bourbonul, din porumb.
Sake a inceput cu un bob de orez.
Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice&bull
Botanistul euforic este bestseller New York Times