Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice Sake a inceput cu un bob de orez. Botanistul euforic este bestseller New York Times..
Aceasta combinatie fascinanta dintre biologie, chimie, istorie, etimologie si mixologie – care contine peste 50 de retete de bauturi si sugestii de cultivare pentru gradinari – va va face sa fiti cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
Dintre toate Plantele care sunt fermentate si distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare si una dateaza de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contributie culturala unica la traditiile si istoria noastra globala cand vine vorba despre bauturi.
Vi s-a facut sete? In Botanistul euforic, Amy Stewart exploreaza varietatea ametitoare de plante, flori, copaci, fructe si ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pura disperare – pentru a le transforma in alcool.
Scotch-ul s-a nascut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia‑de‑zahar, iar bourbonul, din porumb.
Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice Sake a inceput cu un bob de orez