Vitamina C este o vitamina solubila in apa (se elimina usor prin urina) si este una dintre cele mai cunoscute vitamine, esentiale pentru organism.
Excipienti: amidon de porumb – agent de ingrosare, lactoza – agent de umplere, celuloza microcristalina – agent de umplere, crospovidona (KollidonCL) – agent de curgere, stearat de magneziu – agent de lubrifiere, talc – agent.
Atentie: doza zilnica recomandata nu trebuie depasita! Compozitie: Substanta activa este vitamina C (acidascorbic).
Comprimatele Centricor® 1000 trebuie inghitite intregi (nemestecate), cu o cantitate suficienta de lichid, de preferinta inainte de micul dejun.
Mod de administrare: Luati 1 comprimat pe zi.
Beneficii: – protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si regenerarea formei reduse a vitaminei E, sustinand proprietatile antioxidante ale acesteia – cresterea absorbtiei fierului – functionarea normala a sistemului imunitar – formarea normala a colagenului necesar vaselor de sange, sistemului osos, pielii si gingiilor.
Deficitul de vitamina C se poate manifesta prin urmatoarele simptome si semne:– oboseala sau senzatie de slabiciune – dureri musculare si articulare – mici vanatai pe piele (fragilitate vasculara) – piele uscata, par despicat – decolorare a gingiilor, sangerare brusca si neasteptata a gingiilor – sangerari nazale – infectii virale repetate – scadere in greutate.
De asemenea, in perioadele de stress intens si suprasolicitare, organismal are nevoie de o cantitate suplimentara de vitamina C.
Cei mai expusi riscului unui nivel plasmatic scazut de vitamina C sunt: – fumatorii (cu cresterea, in acelasi timp, a stresului oxidativ) – persoanele cu malabsorbtie sau boli cronice (varstnici, dependenti de alcool sau droguri, bolnavi psihici, diverse tipuri de cancere, dializa cronica) – persoanele ce practica sport zilnic – gravidele.
Din diverse motive, aceste lucruri nu se intampla.
Un aport alimentar suficient si o absorbtie normala sunt principalele conditii ale asigurarii unui nivel optim de vitamina C.
Consumul Centricor® 1000 asigura necesarul zilnic de vitamina C, contribuind la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, crescand functiile sistemului imunitar si favorizand absorbtia fierului.
Din acest motiv, nu exista pericol de supradozare, vitamina C neutilizata de organism fiind eliminata prin urina.
Fiind o vitamina solubila in apa, organismul nu poate stoca vitamina C.
Cantitati mai mici se gasesc in plasma, hematii (celulele rosii din sange) si in saliva.
Vitamina C se gaseste depozitata in cantitate mai mare in leucocite (celulele albe din sange), glandele suprarenale, glanda pituitara, creier si ochi.
Transportul intracelular se face cu ajutorul unei alte proteine transportatoare.
Aproximativ 70 – 90% din vitamina C este absorbita in cazul unui consum moderat de 30 – 180 mg/zi.
Absorbtia se face, in principal, intestinal si este reglata de cel putin o proteina transportatoare, care estedependenta de doza vitaminei C.
Vitamina C ontribuie la intarirea sistemului imunitar si favorizeazaa absorbtia fierului.
Vitamina C ajuta la cresterea efectului antioxidant al vitaminei E.
Vitamina C este esentiala in producerea de catre organism a colagenului si a unor neurotransmitatori (functie de biosinteza), precum si in neutralizarea radicalilor liberi si nitrozaminelor (functie antioxidanta).
In acest sens, pe langa aportul de vitamina C din alimente proaspete (fructe si legume), se impune si un aport suplimentar al vitaminei C din suplimente alimentare.
Vitamina C este o molecula foarte usor oxidabila, foarte sensibila la lumina, aer si caldura; prin urmare, se degradeaza rapid prin procesarea alimentelor sau prin depozitarea prelungita a acestora.
Cea mai mare cantitate de vitamina C se gaseste in ardeiul rosu, citrice, rosii, cartofi, kiwi, broccoli, capsuni si varza de Bruxelles.
Fructele si legumele sunt cele mai bune surse de vitamina C.
Vitamina C nu poate fi sintetizata de catre organism si, de aceea, este necesara administrarea ei din alimente si suplimente alimentare.
Vitamina C este o vitamina solubila in apa (se elimina usor prin urina) si este una dintre cele mai cunoscute vitamine, esentiale pentru organism