Enartis Ferm SC este o Drojdie versatila pretabila folosirii in procesul de fermentatie si obtinere a tuturor tipurilor de vin (vinuri albe rose si rosii).
A se folosi cat mai repede..
Efectuati omogenizarea produsului prin pompare in circuit sau prin amestecare.
Ambalaj si pastrareAmbalaj sigilat: pastrati produsul la loc racoros (preferabil 5-15 grade Celsius) fara umiditate.
Ambalaj deschis: sigilati ambalajul cu grija si depozitati-l la loc racoros fara umiditate.
Diferenta de temperatura intre suspensie si must/vin nu trebuie sa depaseasca 10 grade Celsius.4.
Adaugati amestecul in must la inceputul fazei de umplere a vasului unde se va efectua fermentarea sau turnati treptat peste amestec must sau vin pentru reducerea temperaturii.
Lasati suspensia pentru 20 de minute dupa care amestecati din nou.3.
Amestecati usor.2.
Dizolvati drojdia uscata in 10 parti de apa calda curata ( 35-38 grade Celsius).
Doza maxima este recomandata in cazul strugurilor afectati de mucegai si conditii microbiologice nefavorabile pentru fermentare.
Instructiuni de utilizare1.
Enartis Ferm SC drojdii pentru vinuri 500 grameEnartis Ferm SC este o Drojdie destinata folosirii in procesul de vinificatie al vinurilor albe rosii sau roze.
Tip drojdie: Saccharomyces cerevisiaeRecomandat pentru: vinuri albe rosii si rozeCaracteristici senzoriale ale drojdiilor Enartis FermEnartis Ferm SC asigura o fermentatie regulata si completa cu o sursa buna de azot disponibil care ofera vinurilor o aroma intensa curata si proaspata.
Este recomandata pentru productia vinurilor tinere si a celor usoare.
Caracteristici microbiologice ale drojdiilor Enartis Ferm SCTemperatura de fermentatie: 15-30 grade CelsiusFaza de intarziere: scurtaViteza de fermentatie: rapidaToleranta alcoolica: mai mica sau egala cu 13%Rezistenta la dioxid de sulf (SO2): 50 mg/L Raport zahar/alcool: 16.5 grame de zahar la 1% alcoolCaracteristici oenologice ale drojdiilor Enartis Ferm SCAzot necesar: mediuOxigen necesar: mediuAciditate volatila: in general este redusa insa poate creste daca mustul este foarte bogat in zaharProductia de etanol: scazutaFormarea spumei: Enartis Ferm SC este o Drojdie cu formare redusa de spumaCum se aplica produsul Enartis Ferm SC?Doza recomandata este de 20-40 grame / 100 litri de must sau vin.
Drojdia de la Enartis se remarca prin faptul ca este usor de folosit fermentatia incepand inca de la temperaturi de 15 grade Celsius.
Enartis Ferm SC este o Drojdie versatila pretabila folosirii in procesul de fermentatie si obtinere a tuturor tipurilor de vin (vinuri albe rose si rosii)