Are comportament asemănător cu amidonul de porumb, este deosebit de bun pentru îngroșarea sosurilor, tocănițelor, supelor, budincilor (2 lingurițe de făină de Arorut echivalează cu 1 lingură de amidon de porumb).
Din acest motiv, făina de tapioca nu este potrivită pentru prepararea unor sosuri, jeleuri de fructe.. oțet de mere, zeamă de lămâie față de făina de tapioca. 1 linguriță de făină de arorut= 1 lingură de făină de grâu) Făina de Arorut suportă ingredientele aciduloase, de ex. (cca.
Totodată este foarte potrivit la înlocuirea făinii de grâu, astfel se pot realiza pâini, patiserii, biscuiți, brioșe, foarte fine.
Are comportament asemănător cu amidonul de porumb, este deosebit de bun pentru îngroșarea sosurilor, tocănițelor, supelor, budincilor (2 lingurițe de făină de Arorut echivalează cu 1 lingură de amidon de porumb)