Tapioca, aliment fainos bogat in amidon si zaharuri usor asimilabile, se obtine din partea fibroasa a radacinii de manioc/casava (cassava in engleza/lat.
tapioca nu contine gluten! Valori nutritionale /100g UM Energie 1498 KJ 358 kcal Proteine 0.3 g Carbohidrati 85 g Lipide 0 g Recomandari: tapioca este folosita pe scara larga in alimentatie, ca agent de ingrosare, in budinci, deserturi, piftii, sosuri si creme..
Prin umezirea acestuia si pasare sub presiune printr-o sita, se obtin perlele de tapioca, ingredient in multe deserturi asiatice (falooda, kolak, budinci, bauturi dulci).
Este lipsit de gluten si aproape complet lipsit de proteine, fiind unul dintre cele mai pure alimente pe baza de amidon.
Manihot esculenta), planta originara din America de Sud.
Tapioca, aliment fainos bogat in amidon si zaharuri usor asimilabile, se obtine din partea fibroasa a radacinii de manioc/casava (cassava in engleza/lat