La mosia din Collagu, solul este compus din lut, gresie si marna si a fost originar prin ridicarea fundului marii preistorice.
Merita incercat alaturi de supe de fructe de mare, preparate din paste cu sosuri delicate de carne, branzeturi cremoase, preparate din carne alba.
Fidora Prosecco Valdobbiadene este foarte versatil ceea ce il face sa se potriveasca cu o gama larga de mancaruri, reusind sa combine personalitatea sa eleganta cu cea a ingredientelor.
Culoare: Galben pai deschisMiros: Buchet aromatic elegant cu note de mar si pere crocante completate cu nuante de citrice si flori albeGust: Delicat moale, uscat si foarte proaspatTemperatura de servire: 6 - 8 ° CAsocieri gastronomice: Se poate servi ca aperitiv sau alaturi de salate, aperitive pe baza de peste, scrustacee si fructe de mare.
Toate vinurile si spumante produse de Crama Fidora au certificate ecologice si vegane, in conformitate cu standardele UE si NOP pentru productia de vin ecologic.
Sturgurii sunt fermentati de doua ori, astfel prima fermentare are loc dupa presarea lor, iar pentru a doua fermentare, care dureaza cel putin 8 saptamnia, folosesc metoda Charmat si are loc o data ce vinul a fost stabilizat.
Aici clima e proaspata si cu variatii bune a temperaturii, toate acestea ajutand Prosecco-ul Superiore sa fie plin de viata cu arome elegante si fin.
La mosia din Collagu, solul este compus din lut, gresie si marna si a fost originar prin ridicarea fundului marii preistorice