Gama/colectia: Premium Gitana Soiul strugurilor: Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi Tip: vin rezerva matur, rosu, sec, cupaj Anul recoltei: 2013Podgorie/Zona/Originea strugurilor: Regiunea viticola Valul lui Traian, s.
Temperatura/recomandare de consum: 16-18 grade CPotential de invechire: Lung..
E perfect cu vinat, carnea rosie, mancaruri spetiate si cascavaluri mature.
Alcool: 14, 5%Aciditate totala (g/l): 5, 8Zaharuri reducatoare: 3, 5Recomandari culinare: Poate insoti carnea afumata, carnea la gratar, ciupercile si alte legume prajite.
Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens si complex si un post-gust rafinat, prelung, de prune si mure.
Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de mure si fructe, la care se adauga nuante de ciocolata, boabe de cafea, lemn dulce si marochin.
Note de degustare: Vizual: rosu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
Procesul de maturare continua in baricuri de 225 litri pentru o perioada de 18 luni.
Dupa terminarea fermentarii alcoolice, vinul este supus procesului de maturare in butoaie mari din lemn de stejar din Krasnodar , unde se va petrece si fermentarea malo-lactica.
In timpul fermentarii, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extractia aromelor si substantelor colorante.
Procesul de vinificare este unul traditional, macerarea pe bostina petrecandu-se timp de 20 zile in cazi din lemn de stejar.
Strugurii sunt recoltati manual.
Macerarea pe bostina si fermentatia are loc pentru 20 de zile in cazi din lemn de stejar.
Vinificarea: Strugurii sunt recoltati manual, iar producerea vinului se realizeaza folosind tehnici vinificare clasice si echipamente moderne, de ultima generatie.
Filipeni Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic.
Romanovca, s.
Gama/colectia: Premium Gitana Soiul strugurilor: Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi Tip: vin rezerva matur, rosu, sec, cupaj Anul recoltei: 2013Podgorie/Zona/Originea strugurilor: Regiunea viticola Valul lui Traian, s