Descriere YEO:
Goana dupa aur si petrol. - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Goana dupa aur si petrol. de la Integral, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Goana dupa aur si petrol. Romania - un Eldorado pierdut? | Dan-Silviu Boerescu din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Goana dupa aur si petrol.
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 14.99 Lei
Caracteristicile produsului Goana dupa aur si petrol.
- Brand: Integral
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 10-05-2025 02:26:57
Comandă Goana dupa aur si petrol. Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Goana dupa aur si petrol. de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Daruit cu imense bogatii, pamantul Romaniei a nascut o multime de povesti controversate si, chiar, tenebroase, legate de exploatarea acestor resurse incredibile – aurul si petrolul, care efectiv le-au luat mintile unora, iar pe altii, nu putini, i-au dus la pieire in chip tragic. Insa, dincolo de toata bogatia si toate nenorocirile pe care le-au adus in decursul veacurilor, comorile naturale ale Romaniei au scris si rescris istoria noastra in moduri greu de imaginat azi, dar care, la vremea lor, au presupus rauri de sange si valuri de deznadejde…‒ Cele trei trasuri cu care se intorcea acasa de la chef un „buciuman” care avusese noroc de o „volbura”: una pentru palarie si baston, una pentru el si una pentru lautari‒ „Valva bailor” si aurul furat cu „patroane” indesate in dos‒ Povestile nestiute din Sacaramb, unde si femeile erau controlate in toate orificiile la iesirea din exploatarea metalifera‒ Aurul din raurile noastre si cum inca te poti imbogati cu „saitrocul”‒ Febra aurului in tinutul cetatilor dacice‒ La inceput, a fost pacura. Apoi, titeiul – „aurul negru”‒ „Texasul” romanesc… din Campina interbelica, unde se afla si templul metafizic, incarcat cu simboluri masonice, ridicat de Hasdeu. Cel mai bantuit loc din
Romania‒ Inainte de Cuibul salamandrelor a fost parjolul de pe campul petrolifer de la Moreni, cand „ratele si gastele salbatice cadeau pe pamant gata fripte”…‒ Lazar Edeleanu: secretele chimistului roman care a descoperit procesul de rafinare a petrolului si a sintetizat… amfetamina!