Hotspot Burundi Buthinda este cafea boabe proaspat prajita.
Fiecare statie este dotata cu cate 200 astfel de mese.
Termen de valabilitate: 1 an de la data prajirii..
Procesul de fermentare dureaza intre 12 si 16 ore, iar uscarea se face la soare pe mese ridicate.
Pentru a se asigura o cafea de cea mai buna calitate, aceasta se culege manual, cireasca cu cireasa.
La statia de procesare, ciresele sunt sortate si decorticate imediat dupa receptionarea acestora.
Este foarte atent selectionata pentru a exporta o cafea spalata de cea mai buna calitate, grad Speciality, dimensiunea bobului peste 15.
O atentie deosebita se acorda controlului calitatii.
Situata la o altitudine de 1500-1700m, in regiunea Muyinga, pe un sol argilos-nisipos, ferma detine 7 statii de procesare umede si colecteaza cafea de la peste 28 216 de fermieri.
Varietatea de cafea a fermei este peaberry bourbon si prezinta note florale, de piersici, coacaze rosii, o aciditate de vin si o corpolenta medie.
Hotspot Burundi Buthinda este cafea boabe proaspat prajita