Descriere - Originara din Asia de Sud-Est, Hrisca a fost trecuta de multe persoane in mod eronat in categoria cerealelor, dar face parte din familia macrisului, rubarbei si steviei crete.
- Consumul are mari beneficii mai ales asupra ficatului, prin actiunile de detoxifiere si regenerare.
Proprietati - Boabele de Hrisca sunt foarte bogate in aminoacizii esentiali precum arginina, lisina, threonina, triptofanul si cisteina, dar si in minerale, precum fierul, seleniul si zincul.
- Foarte important este continutul in rutin si taninuri.
- Hrisca este recomandata persoanelor care au diabet fiindca ajuta la mentinerea nivelului de glucoza din sange in limitele normale.
- Semintele au si proprietati antimutagene si antitumorale, previne degradarea neuronala, ajuta circulatia cerebrala si memoria, fiind recomandata bolnavilor de Alzeimer
- Potrivit unor studii, compusii aromatici, vitaminele, oligoelementele si fibrele alimentare au rol de preventie in cazul cancerului colo-rectal, gastric sau pulmonar.
- Datorita concentratiei mari in fibre insolubile, impiedica formarea calculilor biliari.
Continut - O punga contine 1 kg de Hrisca boabe, produs certificat ecologic.
- Ingrediente: hrisca* 100%, *=agricultura ecologica.
- Valori nutritionale/100g: valoare energetica 1466kJ/346kcal, grasimi 1,7g din care acizi grasi saturati 0,3g, glucide 71g din care zaharuri <0,5g, fibre 3,7g, proteine 9,8g, sare <0,01g, tiamina 0,24mg (22%), acid pantoneic 1,2mg (20%*), potasiu 392mg (20%*), fosfor 320mg (46%), magneziu 142mg (38%), fier 3,8mg (27%*), zinc 2,7mg (27%*), mangan 1,5mg (75%*), *=DZR (doza zilnica recomandata).
Consum - Boabele pot fi consumate in stare cruda, dupa ce le-am inmuiat in apa rece.
- Se poate adauga in salate ori se pot combina cu iaurturi, ori sucuri de fructe.
- In cazul in care alegem sa fierbem boabele pot fi oricand folosite ca garnitura, in supe ori in salate.
- Daca o fierbem in lapte, cu miere si scortisoara, obtinem celebra kasa, un mic dejun traditional rusesc despre care se spune ca tine la distanta foarte multe afectiuni.
- Din faina de Hrisca se pot prepara paine ori dulciuri sau celebrii taitei.
.
Descriere - Originara din Asia de Sud-Est, Hrisca a fost trecuta de multe persoane in mod eronat in categoria cerealelor, dar face parte din familia macrisului, rubarbei si steviei crete.
- Consumul are mari beneficii mai ales asupra ficatului, prin actiunile de detoxifiere si regenerare.
Proprietati - Boabele de Hrisca sunt foarte bogate in aminoacizii esentiali precum arginina, lisina, threonina, triptofanul si cisteina, dar si in minerale, precum fierul, seleniul si zincul.
- Foarte important este continutul in rutin si taninuri.
- Hrisca este recomandata persoanelor care au diabet fiindca ajuta la mentinerea nivelului de glucoza din sange in limitele normale.
- Semintele au si proprietati antimutagene si antitumorale, previne degradarea neuronala, ajuta circulatia cerebrala si memoria, fiind recomandata bolnavilor de Alzeimer
- Potrivit unor studii, compusii aromatici, vitaminele, oligoelementele si fibrele alimentare au rol de preventie in cazul cancerului colo-rectal, gastric sau pulmonar.
- Datorita concentratiei mari in fibre insolubile, impiedica formarea calculilor biliari.
Continut - O punga contine 1 kg de Hrisca boabe, produs certificat ecologic.
- Ingrediente: hrisca* 100%, *=agricultura ecologica.
- Valori nutritionale/100g: valoare energetica 1466kJ/346kcal, grasimi 1,7g din care acizi grasi saturati 0,3g, glucide 71g din care zaharuri <0,5g, fibre 3,7g, proteine 9,8g, sare <0,01g, tiamina 0,24mg (22%), acid pantoneic 1,2mg (20%*), potasiu 392mg (20%*), fosfor 320mg (46%), magneziu 142mg (38%), fier 3,8mg (27%*), zinc 2,7mg (27%*), mangan 1,5mg (75%*), *=DZR (doza zilnica recomandata).
Consum - Boabele pot fi consumate in stare cruda, dupa ce le-am inmuiat in apa rece.
- Se poate adauga in salate ori se pot combina cu iaurturi, ori sucuri de fructe.
- In cazul in care alegem sa fierbem boabele pot fi oricand folosite ca garnitura, in supe ori in salate.
- Daca o fierbem in lapte, cu miere si scortisoara, obtinem celebra kasa, un mic dejun traditional rusesc despre care se spune ca tine la distanta foarte multe afectiuni.
- Din faina de Hrisca se pot prepara paine ori dulciuri sau celebrii taitei.