Nucsoara este un condiment exotic putin cunoscut si intrebuintat in Romania caruia i-au fost atribuite nenumarate efecte curative din cele mai vechi timpuri.
Beneficiile oferite de Nucsoara nu se reduc doar la cele mentionate insa este foarte important sa cunoasteti ca va pasc si unele pericole daca o consumati in cantitati excesive..
Medicina holistica sustine ca tonifica ficatul ajutand in procesul de detoxifiere a organismului si de asemenea ca faciliteaza eliminarea pietrelor la rinichi.
Astazi se cunoaste in plus ca este capabil sa trateze insomnia si unele afectiuni respiratorii precum astmul.
Mult inaintea noastra grecii si romanii foloseau in antichitate acest condiment ca tonic cerebral in ciuda faptului ca era foarte costisitor si greu de obtinut.
Nucsoara combate cu eficienta stresul si stimuleaza activitatea creierului si pe cea mentala.
Consumul de Nucsoara sub forma de pulbere sau sub forma de ulei stimuleaza sistemul cardio-vascular asigurand cresterea circulatiei sanguine a celor hipotensivi.
Studii moderne efectuate au confirmat cele enuntate mai sus si au completat cu alte cateva aspecte necunoscute pana de curand.
In medicina chineza uleiul de Nucsoara este folosit de foarte mult timp pentru tratarea durerilor de stomac, stimularea digestiei si pentru reducerea durerilor de articulatii.
Chiar daca este inrudita cu scotisoara si deseori sunt utilizate simultan la prepararea bucatelor, se deosebeste de aceasta prin aroma, gust si proprietati.
Aceasta poate fi cumparata din comert, fie intreaga, fie sub forma de pulbere galben-maronie.
Nucsoara este un condiment exotic putin cunoscut si intrebuintat in Romania caruia i-au fost atribuite nenumarate efecte curative din cele mai vechi timpuri