Descriere YEO:
Pe YEO găsești Ritz & Escoffier. Hotelierul, maestrul de la Corint, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Ritz & Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux/Luke Barr din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 44.7 Lei
Caracteristicile produsului Ritz & Escoffier. Hotelierul, maestrul
- Brand: Corint
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 26-02-2025 01:36:29
Comandă Ritz & Escoffier. Hotelierul, maestrul Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ritz & Escoffier. Hotelierul, maestrul de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta,
Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier C sar
Ritz si faimosul chef Auguste
Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si
ascensiunea clasei de mijloc.
Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt ,
Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar
Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.
Ritz Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. ( Wall Street Journal ) A fost Ritz primul influencer , asa cum se spune in prezent? Negustor de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca mod de viata si a mancarii ca manifestare a culturii populare. ( Toronto Star ) Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. ( Publishers Weekly ) [O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor . ( Booklist ) Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. ( The Economist )