Descriere YEO:
Pe YEO găsești Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul de la Luke Barr, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Luke Barr din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 74.5 Lei
Caracteristicile produsului Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul
- Brand: Luke Barr
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; •Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar
Ritz si faimosul chef Auguste
Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez. In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta,
Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar
Ritz si faimosul chef Auguste
Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si
ascensiunea clasei de mijloc.
Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt ,
Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar
Ritz infiinta primul hotel de lux din lume. Ritz and Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. - Wall Street Journal A fost Ritz primul "influencer", asa cum se spune in prezent? "Negustor" de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca "mod de viata" si a mancarii ca manifestare a culturii populare. - Toronto Star Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. - Publishers Weekly [O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor. - Booklist Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. - The Economist Traducere din limba engleza deIoana Adam.