Tapioca (Manihot esculenta) perle, Biorganik, aliment folosit pe scara larga in alimentatie ca agent de ingrosare, in budinci, deserturi, piftii, sosuri si creme. Ingrediente: amidon tapioca.
Tara de provenienta: Ungaria..
Produs/Cultivat in Tailanda.
Se decoreaza cu fructe uscate, nuca de cocos rasa etc.
Cand amestecul este ingrosat, se ia de pe foc, se toarna intr-un vas plat si se lasa sa se raceasca.
Valori nutritionale /100 g UM Energie 1450 kJ 341 kcal Lipide 0.2 g acizi grasi saturati 0 g Carbohidrati 87.7 g zaharuri 1.1 g Proteine 0.2 g Fibre 0 g Sare 0.06 g Preparare: `perlele` de Tapioca trebuie tinute circa 5-10 minute in apa sau lapte vegetal, pana cand se inmoaie, dupa care se gatesc pe foc mic adaugand arome dupa gust (de ex: vanilie, pudra de roscove etc.).
Traditional, tuberculii de cassava sunt utilizati in alimentatie, dupa o atenta prelucrare (necesara indepartarii antinutrientilor continuti, in special in varianta amaruie de cassava), pentru obtinerea unor bauturi alcoolice, similar cartofilor fierti sau prajiti ori sub forma de faina in paine si produse de patiserie.
Amidonul de cassava contine 70 procente amilopectina si 20 procente amiloza, si prelucrat permic este digerabil in proportie de peste 75 procente.
Din punct de vedere nutritional, este o sursa foarte bogata in carbohidrati, dar are un continut mic de proteine, minerale si vitamine.
Radacina de cassava produce mai multa energie (ca hrana) pe unitatea de teren decat orice alta cultura, reprezentand astazi hrana de baza pentru aproximativ 500 de milioane de oameni.
Adus in Africa de comerciantii portughezi, din Brazilia, este acum si aici alaturi de porumb un aliment de baza.
Cassava (Manihot esculenta), numita si manioc, este un arbust originar din America de Sud, ale carui radacini bogate in amidon erau un aliment de baza inca din perioada precolumbiana.
Prin umezirea acestuia si pasare sub presiune printr-o sita, se obtin perlele de tapioca, ingredient in multe deserturi asiatice (falooda, kolak, budinci, bauturi dulci).
Este lipsit de gluten si aproape complet lipsit de proteine, fiind unul dintre cele mai pure alimente pe baza de amidon.
Tapioca, aliment fainos bogat in amidon si zaharuri usor asimilabile, se obtine din partea fibroasa a radacinii de manioc/casava (cassava in engleza/lat. Manihot esculenta), planta originara din America de Sud.
Produs vegan fara gluten si fara alergeni.
Tapioca (Manihot esculenta) perle, Biorganik, aliment folosit pe scara larga in alimentatie ca agent de ingrosare, in budinci, deserturi, piftii, sosuri si creme. Ingrediente: amidon tapioca