INOFERM® Variety Flavor – Saccharomyces Cerevisiae sp.
Uz oenologic profesional..
A se pastra intr-un loc racoros.
Dupa ce ati deschis pachetul trebuie sa fie utilizat în termen de câteva zile.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.
Adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® Variety Flavor in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou.
Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.
Doza: 20 – 40 g/hl.
Daca vinificatia se produce la temperaturi intre 15 – 17 grade Celsius se sporeste cantitatea de aroma.
In plus are propriul sau set enzimatic care elibereaza anumiti precursori enzimatici in mustul care va fi vinificat.
Cerevisiae – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri albe tinere, avand capacitatea de a accentua tipicitatea soiului.
INOFERM® Variety Flavor – Saccharomyces Cerevisiae sp