Accademia Vinattieri Prosecco DOC Brut este un Prosecco realizat din struguri glera recoltati manual la jumatatea lunii septembrie din podgorii cultivate cu sistemul de cultivare a sylvozului, caracteristic acestei zone.
Spumantul este apoi stabilizat la rece, filtrat si imbuteliat.
Culoare: Galben -paiMiros: Buchetul se deschide cu note flori de salcam impletite cu nunate de citriceGust: proaspat si bine echilibratTemperatura de servire: 6-8 CAsocieri gastronomice: aperitive, preparate din peste si preparate din carne alba.
In aceasta perioada, dioxidul de carbon este eliberat in mod natural, astfel incat vinul sa devină spumos.
Apoi, a doua fermentare incepe conform metodei Charmat, la o temperatura controlata de 14 ° C, pentru a mentine aromele tipice ale strugurilor originali si dureaza aproape 40 de zile.
Sucul obtinut este introdus in recipiente speciale de otel, unde este fermentat cu adaugarea de drojdii selectate.
Strugurii se preseaza si apoi se vinifica in alb, unde mustul este separat de coaja.
Accademia Vinattieri Prosecco DOC Brut este un Prosecco realizat din struguri glera recoltati manual la jumatatea lunii septembrie din podgorii cultivate cu sistemul de cultivare a sylvozului, caracteristic acestei zone