Denumirea Puisseguin Saint-Emilion este o parcela mica de 800 de hectare.
Asocieri gastronomice: coaste, friptura de bizon, carne de porc si branzeturi putin mai tari..
Temperatura de servire: 16-18°C.
Gust: corp mediu spre plin, tanini fermi si matasos cu nuante de ciocolata si nuca.
Miros: cu arome de fructe pure precum zmeura si cirese.
Culoare: Rosu rubiniu.
Dupa fermentarea malolactica, vinul este invechit in cuve timp de 18 luni.
Dupa fermentatia alcoolica se efectueaza o macerare post-fermentatie la 28°C, pe o perioada de aproximativ 15 zile, pentru a extrage fructul si a obtine un vin de structura buna pastrand rotunjimea.
Recoltare este mecanica.
Fiecare parcela este vinificata separat pentru a respecta caracteristicile terenului.
Acestea din urma sunt formate din trei proprietati pe malul drept al Garonnei si sunt situate in denumirea Castillon Cotes de Bordeaux, Puisseguin Saint-Emilion si Saint-Emilion Grand Cru.
Chateau Lanbersac Puisseguin Saint Emilion este un amestec de 95% Merlot si 5% Cabernet Franc.
Au ales clone neproductive si un terroir adecvat.
Celene Bordeaux s-a nascut din fuziunea cramei istorice Cremant de Bordeaux (fosta Ballarin) si a podgoriilor Lannoye.
De asemenea, au plantat soiuri noi de struguri, cum ar fi Malbec.
Densitatea plantatiei a fost crescuta pentru a obtine o regularitate in maturarea strugurilor in toate epocile.
Aceasta denumire ne-a sedus prin vinurile sale de caracter si Chateau Lanbersac prin potentialul calitativ.
Apartine „satelitilor Saint-Emillion”.
Denumirea Puisseguin Saint-Emilion este o parcela mica de 800 de hectare