Gama/colectia: Gitana Clasic Soiul strugurilor: 100% Chardonnay Tip: Vin de calitate superioara matur alb sec.
Temperatura/recomandare de consum: 8-10 grade C.
Alcool: 13, 5% Aciditate totala (g/l): 6, 8 Zaharuri reducatoare: 3, 8Recomandari culinare: Va face companie buna cu puiul sau pestele la gratar, cu fructele de mare sau branzeturile.
In gust proaspat, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcam si tei, alune de padure si ananas.
Aromele intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu cele dulci de miere .
Note de degustare: Vinul are o culoare galben pai.
Maturarea vinului se petrece in vase de inox.
Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate la o temperatura controlata de 12-14 grade C.
Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 6 de ore, la o temperatura de 2 grade C.
Vinificarea: Se respecta tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant.
Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa.
Romanovca.
Anul recoltei: 2018Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 45 ha in regiumea vitivinicola Valul lui Traian, s.
Gama/colectia: Gitana Clasic Soiul strugurilor: 100% Chardonnay Tip: Vin de calitate superioara matur alb sec