Gama/colectia: Gitana Autograf Soiul strugurilor: 100% Chardonnay Tip: Vin de calitate superioara matur alb sec Anul recoltei: 2016Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 45 ha in regiunea vitivinicola Valul lui Traian, s.
Temperatura/recomandare de consum: 8-10 grade C.
Alcool: 13, 5%Aciditate totala (g/l): 6, 8Zaharuri reducatoare: 3, 8Recomandari culinare: Se poate asocia cu puiul sau pestele la gratar, cu fructele de mare sau branzeturile.
Un gust proaspat, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcam si tei, alune de padure si ananas.
Aromele intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu cele dulci de miere.
Note de degustare: Vinul are o culoare galben pai.
Maturarea vinului se petrece in butoaie de stejar provenite din Krasnodar timp de 4 luni cu ajutorul tehnicii de batonage.
Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate la o temperatura controlata de 12-14 grade C.
Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 6 de ore, la o temperatura de 2 grade C.
Vinificarea: Se respecta tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant.
Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa.
Romanovca.
Gama/colectia: Gitana Autograf Soiul strugurilor: 100% Chardonnay Tip: Vin de calitate superioara matur alb sec Anul recoltei: 2016Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 45 ha in regiunea vitivinicola Valul lui Traian, s