Pentru a gasi radacinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie sa va intoarceti cu aproape un secol in urma.
Miros; intens de fructe rosii coapte, cirese in alcool, cacao, toate incadrate de senzatiile balsamice.
Gust: pe palat se simte foarte moale, cu taninuri aproape imperceptibile dar prezente, echilibrat, elegant si foarte placut cu o persistenta aproape interminabila.
Temperatura de servire: 16/18° CAsocieri gastronomice: ideal cu ragu de vanat, carne rosie , branzeturi de varsta medie si mancaruri din bucataria traditionala ..
Culoare: rosu-rubin intunecat si stralucitor.
Urmeaza o perioada de rafinare de cel putin un an in butoaie de lemn de diferite capacitati, esente si prajire.
Macerarea strugurilor la o temperatura controlata pana laterminarea acestuia, ulterior prin presarea lenta.
El si-a transmis pasiunea mai intai fiului sau Armando si apoi nepotului sau Felice, care si-a transformat visul in realitate fondand, in 1996, ferma Poggio le Volpi din Monte Porzio Catone, o zona in care forma terenului este de origine vulcanica si, prin urmare, fertila.
Totul a inceput in 1920, cand Manlio Merge a inceput sa produca si sa comercializeze vin si ulei in vrac.
Pentru a gasi radacinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie sa va intoarceti cu aproape un secol in urma