Areal: Cele mai bune plantatii de Chardonnay de pe terasele insorite din Gura Vadului, Podgoria Dealu Mare.
Excelent alaturi de peste oceanic sau de apa dulce, sushi, fructe de mare, carne de pasare, branzeturi fine si preparate pe baza de legume, fructe galbene..
Delicios acum cand este proaspat, va castiga in complexitate in urmatorii doi ani.
Gastronomie: Recomandat a fi servit la 10-12 grade Celsius.
Arome fine si bine echilibrate extrase din lemnul de stejar.
Savoare: Gustativ, vinul este expresiv, proaspat si persistent, cu nuante de pere coapte, coaja de portocala dulce-amaruie si o aciditate fina si echilibrata de acea nobila si rara mineralitate.
Elevatie 200-300 metri.
Aspect: Culoare galben-aurie cu nuante verzui.
Aroma: Arome florale, citrice, fructe tropicale si pepene galben.
Sol argilos cu depozite cochilifere.
Areal: Cele mai bune plantatii de Chardonnay de pe terasele insorite din Gura Vadului, Podgoria Dealu Mare