AREAL:Cele mai bune plantatii de Feteasca Neagra si Busuioaca de pe terasele insorite din Podgoria Dealu Mare.
Fructe de mare, pastrav si somon, Paella, Ratatouille, mancaruri orientale aromate si usor picante, preparate lejere din carne de pasare, paste, salate si fructe..
Aciditatea placuta intregeste un final lung si armonios.
SERVIRE: 10 – 12 ° C.
In gust se evidentiaza prin note de cirese, dulceata de trandafir si condimente dulci.
Trandafir, prune si fructe de litchi.
Olfactul este aromat, merit al Busuioacei .
NOTE DE DEGUSTARE: rose stralucitor si elegant in culoare, ce aminteste de zmeura timpurie.
Dupa fermentatie a avut loc cupajul dintre cele doua vinuri iar imbutelierea lui s-a facut sub perna de dioxid de carbon pentru a oferi un perlaj fin vinului.
Vinul tanar a fost tinut timp de 30 de zile pe drojdia fina de fermentatie pentru un plus de complexitate si prospetime.
Mustul limpezit, a fost fermentat intr-o cisterna din inox la temperatura scazuta.
Extragerea mustului ravac a avut loc imediat, la temperatura scazuta si fara contact cu oxigenul, pentru a limita extractia de culoare si a pastra aromele de fruct proaspat.
Expozitie sudica.
VINIFICATIE: Culesi in zori, in ladite si sortati cu rabdare.
AREAL:Cele mai bune plantatii de Feteasca Neagra si Busuioaca de pe terasele insorite din Podgoria Dealu Mare