Lodolo (un tip de soim) este o pasare care prefera zonele deschise, cum ar fi terenurile agricole cultivate, Taiga si Savannah.
Asocieri gastronomice: perfect cu carne rosie la gratar, mancaruri de vanat si branzeturi maturate.
Temperatura de servire: 16 - 18 °C.
Finisaj este lung, cu siguranta o epoca superba pentru Lodolaia.
Gust: taninurile tinere care se potrivesc cu aciditatea stralucitoare tin foarte bine un vin cald si armonios.
Miros: un buchet bogat si persistent, complex: fructe de padure, condimente inchise la culoare, arome eterice, minerale (grafit) si vanilie fac acest vin incredibil de viu si interesant.
Culoare: Rosu rubin.
Strugurii sunt recoltati si sortati manual in ladite de 15 kg, fermentatia este spontana pe piele in cuve urmand mai apoi fermentatia malolactica.
Valdifalco Lodolaia Syrah este este un vin Rosu linistit din Toscana, certificat vegan, organic La Renaissance des Appellations, biodinamic.
Viteza si abilitatile sale acrobatice ii permit sa prinda chiar si pasari mici, cum ar fi randunelele.
Este o pasare de prada eleganta care se hraneste cu insecte mari, cum ar fi libelule, care sunt prinse cu ciocul de gat si sunt mancate in timp ce sunt inca in zbor.
Lodolo (un tip de soim) este o pasare care prefera zonele deschise, cum ar fi terenurile agricole cultivate, Taiga si Savannah